• ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Massage (Shirodhara massage)

Μια αγιουβερδική θεραπεία κατά την οποία ρέουν αιθέρια έλαια στο τρίτο μάτι σε συνδυασμό με μασάζ στο κεφάλι, τον αυχένα και τους ώμους.
Ως θεραπευτική μέθοδος χρησιμοποιείται χρόνια για πονοκεφάλους, αλλεργική ρινίτιδα, αϋπνία, οφθαλμικές παθήσεις, τριχόπτωση, νευρολογικές διαταραχές, απώλεια μνήμης, ιλίγγους κ.ά.
Αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά είδη μασάζ που αποβάλλουν την ένταση και ανακουφίζουν.

Είναι μια βαθιά χαλαρωτική και εξισορροπητική θεραπεία που εκτελείται με την απελευθέρωση ενός ζεστού, καταπραϋντικού τρεχούμενου θρεπτικού ελαίου στο τρίτο μάτι μέσα από ένα χάλκινο σκεύος. Το σκεύος χαλκού έχει σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Η Shirodhara παρουσιάζει πολλά οφέλη για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Δεδομένου ότι τα έλαια απορροφώνται μέσω του τριχωτού της κεφαλής, βοηθά επίσης σε διάφορες καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης,  του ξηρού τριχωτού της κεφαλής, πιτυρίδας κ.λπ. Το όνομα προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις shiro (κεφάλι) και dhara (ροή). Μελέτες αναφέρουν ότι η Ayurvedic Shirodhara είναι μια ασφαλής επιλογή για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου των ανθρώπων που έχουν προβλήματα με αυτόν. Είναι επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία ψυχικών παθήσεων όπως το άγχος και το ψυχικό στρες. Το ηρεμιστικό αποτέλεσμα που παράγεται είναι παρόμοιο με αυτό που επιτυγχάνεται με το διαλογισμό. Η Shirodhara θεωρείται ότι δουλεύει χαλαρώνοντας τον υποθάλαμο στον εγκέφαλο. Μπορεί επίσης να ομαλοποιήσει τις λειτουργίες των ορμονών που ρυθμίζουν τον ύπνο και τα συναισθήματα.

A head massage that removes stress, improves all senses and blocks insomnia… Feels like magic…

Διάρκεια/Duration: 30′     Κόστος/Price: 30€

Δείτε όλα τα μασάζ μας εδώ.

Κάντε μας like στη σελίδα μας στο Facebook